Сироватковий протеїн

Хіт
100% Whey Gold Standard 2,2 кг - французская ваниль
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,268 кг - банан
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,268 кг - капучино
В наявності
3 499 грн
100% Whey Gold Standard 2,268 кг - роки роуд десерт
В наявності
3 499 грн
100% Whey Gold Standard 2,268 кг - шоколадный солод
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,27 кг
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,273 кг - клубника-банан
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,336 кг - печенье с кремом
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 2,336 кг - шоколад
В наявності
3 499 грн
100% Whey Gold Standard 2,336 кг - шоколад-кокос
В наявності
3 499 грн
Хіт
100% Whey Gold Standard 909 г
В наявності
1 697 грн
100% Whey Protein - 2350 г (банка) - Білий шоколад
В наявності
2 498 грн
100% Whey Protein - 500 гр (пакет) - Ванильный кофе
В наявності
598 грн
100% Whey Protein - 900 гр (банка) - Черный шоколад
В наявності
1 049 грн
100% Whey Protein 2350 г
В наявності
2 498 грн
100% Whey Protein 500 г
В наявності
598 грн
100% Whey Protein 900 г
В наявності
1 049 грн
Хіт
100% Whey Protein Prof 2350 г - банан
В наявності
2 949 грн
100% Whey Protein Prof 2350 г - ваниль
В наявності
2 949 грн
Хіт
100% Whey Protein Prof 2350 г - шоколад
В наявності
2 949 грн
100% Whey Protein Prof 910 г - банан
В наявності
1 399 грн
Хіт
100% Whey Protein Prof 910 г - ваниль
В наявності
1 399 грн
Хіт
100% Whey Protein Prof 920 г - шоколад
В наявності
1 399 грн

Сироватковий протеїн є найпоширенішою формою протеїнового порошку над ринком спортивного харчування. Насичений амінокислотами з розгалуженим ланцюгом (BCAA), особливо лейцином. Крім надання білка та амінокислот, необхідних для збільшення м'язів, сироватковий білок збільшує виділення анаболічних гормонів, таких як інсулін, які стимулюють м'язове зростання.

Види сироваткового протеїну

Протеїни сироваткові бувають трьох типів: концентрат, ізолят та гідролізат. Кожен термін просто відноситься до технології обробки.

  • Концентрат проходить найменшу переробку і часто зустрічається в багатьох добавках, оскільки його виробництво набагато дешевше. М'який процес фільтрації створює спортивне харчування, яке містить від 60 до 80% білка, а решта – вуглеводи та жир. Цей процес також зберігає більшу частину пептидних сироваткових фракцій, які можуть посилювати антиоксиданти і підтримувати імунну систему.
  • Ізолят виробляється з більш тривалим періодом фільтрації, який відфільтровує більшу частину вуглеводів та жирів. Результати рівня білка в ізоляті часто перевищують 95%. Ізолят є відмінним вибором для любителів фітнесу та людей, що сидять на дієті, тому що він містить мало вуглеводів та жирів, хоча в ньому також багато пептидів, що підвищують імунну систему. Вища швидкість поглинання ізоляту робить його ідеальним для тренувань після тренування, коли ви хочете швидко заповнити енергію.
  • Найдорожча форма добавки, гідролізат, використовує гідроліз для розщеплення довгих ланцюгів амінокислот. Цей тип засвоюється організмом набагато швидше та містить мінімальний відсоток лактози.

Якщо ви хочете швидко наростити м'язову масу ізолят чи гідролізат стане найкращим вибором. Пам'ятайте - що який би вид сироваткового протеїну Ви не вживали, головне дотримуйтесь оптимального дозування, оскільки надлишок білка призведе до порушення роботи печінки та ШКТ.

Переваги сироваткового протеїну

Під час тренування м'язи розпадаються на білок, а організм розщеплює амінокислоти на енергію та використовує їх для синтезу нового білка. Після тренувань, щоб стимулювати зростання м'язової маси, цей розпад необхідно повернути назад, щоб отримати бажаний результат від заняття спортом. З основних плюсів прийому сироваткового протеїну можна виділити:

  • прискорює метаболізм у м'язах, підтримує м'язову масу;
  • підвищує працездатність імунної системи; 
  • швидко засвоюється організмом;
  • має високий вміст амінокислот, таких як: лізин, глютамін, аргінін;
  • ефективний при схудненні та при наборі сухої м'язової маси;

Сироватковий протеїн віддають перевагу більшості дівчат і жінок, які мають намір скинути зайву вагу, оскільки він пригнічує зайвий апетит і є своєрідним каталізатором для спалювання жирових тканин. 

Як приймати сироватковий протеїн

Існує кілька способів прийому, все залежить від мети, ваги та раціону спортсмена. Експерти "Атлетмаркет" нижче дають загальні рекомендації, які підходять для більшості атлетів. 

  • Перший прийом протеїнового коктейлю має бути вранці – це дозволить заповнити необхідні поживні речовини після сну, які організм витратив за ніч.
  • Протягом дня між основними прийомами їжі (при схудненні можна замінити один прийом їжі на протеїновий коктейль).
  • За годину – дві до тренування. Через легке засвоєння сироваткового протеїну такий прийом допомагає організму уникнути катаболізму, а також наповнює його необхідними амінокислотами для ефективного тренування. 
  • По закінченні тренування (під час білкового вікна). Дозволить відновити запаси білків та вуглеводів, забезпечить кров амінокислотою.

Наукові дослідження виявили, що верхня межа споживання білка для спортсменів, які займаються інтенсивними тренуваннями, має становити 1,5 – 2 г на кг маси тіла. Необхідну дозу для вашого організму розбийте на 2-4 прийоми. 

Щоб вибрати найкраще спортивне харчування сироватковий протеїн саме під ваші цілі, варто прочитати відгуки покупців та проконсультуватися з експертом.

Ціна на сироватковий протеїн

Сироватковий протеїн Ціна
IsoPrime CFM - 500г 826 грн
100% Whey Protein 2350 г 2 753 грн
100% Whey Protein Prof 2350 г 3 335 грн
Boogiewhey Trec - 30 г 72 грн
Amix Shake 4 Fit&Slim - 1 кг 951 грн

Де купити сироватковий протеїн у Києві та Україні. 

Сироватковий протеїн купити за вигідними цінами та в широкому асортименті фасувань, смаків та виробників можна в інтернет-магазині «АтлетМаркет». На сайті компанії представлені товари таких відомих брендів спортивного харчування, як Biotech, Optimum Nutrition, Scitec Nutrition, Ultimate Nutrition та інші. Ціна відповідає якості та може підбиратися відповідно до індивідуального бюджету. Кваліфіковані менеджери компанії допоможуть замовити продукцію онлайн або телефонному режимі, а також підберуть оптимальне рішення. Доставка здійснюється по всій Україні. У Києві працюють пункти самовивезення та кур'єрська доставка. 

Відповіді на поширені запитання про протеїн

З чого виробляють сироватковий протеїн?

Сировина для виробництва сироваткового протеїну — це молочна сироватка, що залишається після виготовлення казеїну, твердих та м'яких сирів. Імениті бренди спортивного харчування виробляють добавки із сироватки, отриманої за допомогою сичуга. У такому разі у випареному порошку або увареному гелі залишається 70–98 % білкової фракції, кальцій, калій, магній, вітаміни А, В (1-12), С, Е, трохи жиру та лактози. Ціна добавок із сироватки, що залишилася від стукування молока молочнокислими бактеріями, менша, але вони містять і менше білків — 25–70 %, і зовсім не очищуються від жирів та лактози.

Як перевіряється якісність сироваткового протеїну?

Гідролізат протеїну гірчить на смак. Це показник вищої якості, а не шлюб чи простроченість. Сироваткові протеїни пахнуть молоком, неприємний душок неприпустимий. Якісний порошок із молочної сироватки повинен прилипати до зубів і не братися грудками при розчиненні. Підозрюєте, що до протеїну додали крохмаль? Крапля йоду виявить недоброчесних виробників посинінням продукту.

Який вид сироваткового протеїну кращий?

Існує 3 види сироваткових протеїнів: WPC – концентрати, WPI – ізоляти, WPH – гідролізати. В останніх найвищий % білків і найкраще очищення від жиру та лактози, і тому ціна на них «кусається». Сироваткові ізоляти є лідерами продажів, оскільки поєднання їхньої якості та ціни найбільш оптимальне. Багато спортсменів вибирають добавки, де змішані або 2, або всі 3 види протеїнів із сироватки.